iOS 4.3 Beta 2 je tu a s ní zmizela i gesta na iPad

Bylo jakýmsi nepsaným pravidlem, že bety iOS vycházely vždy s dvoutýdenním odstupem. U iOS 4.3 to však Apple nyní pozměnil, druhou betu pro vývojáře uvolnil již po týdnu. Znamená to snad, že chce mít finální verzi iOS 4.3 co nejdříve hotovou kvůli demonstraci nového produktu?

Od první beta verze která přinesla poměrně výrazné novinky, je ta druhá alespoň podle prvních zpráv spíše o opravách, ačkoliv přesto je tu několik zajímavostí. Update pro iPad má 607 MB, pro iPhone pak 679 MB. Pro informaci ještě zmíníme číslo buildu které je: 8F5153d.

Nová gesta pro iPad uvedená v iOS4.3 beta 1 ve finální verzi iOS4.3 nebudou. Apple společně s uvolněním poslední betaverze informoval, že ani ve finální verzi nebudou čtyřprstá a pětiprstá gesta pro iPad povolena, prozatím poslouží pouze k testování. To samozřejmě většinu lidí překvapilo, a tak se již mluví o tom, že gesta budou k dispozici až na iPadu 2, který by díky gestům mohl opravdu přijít o Home button.

Velkou novinkou by podle odkazů v iOS 4.3 měla být služba Photo Stream. Ta bude nahrávat fotografie na MobileMe. “Photo Stream nahrává a ukládá posledních 30 pořízených fotografií na MobileMe a stahuje je do všech ostatních zařízení,” Alespoň tak je tato služba popsána  v textech uvnitř druhé bety iOS 4.3.

Je tedy možné, že se Apple chystá vytvořit jakousi sociální síť, kde bude velice jednoduché sdílet své fotografie a podělit se o ně s ostatními. Prozatím není jisté, zda zůstane pouze u fotek, nebo k fotkám postupně připojí v rosáhlejší službě Media Stream i videa. Vedle toho se objevují také aplikace FaceTime a PhotoBooth ve verzi pro iPad, což potvrzuje přítomnost kamery v iPadu 2. Nuže nechme se překvapit co vše pro nás Apple ještě přichystá.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Connect with Facebook